nastavak na peru
Strana 1 od 1
nastavak na peru
Pa eto mene zanima isto ovo sto i Peru. Naime ja bih htjeo spojiti 3 solarne ploce (od solarnih svjetilji) i da mi daju napon od 3.6 v. E sad mene zanima na koji nacin se to spaja. I da li one mogu direktno davati tu struju bez baterija. I jos jedna stvar me zanima posto te solarne svjetiljke imaju foto senzor, tj pale se samo nocu pa kako da ga odstranim? A one u sebi imaju neke regulatore (ili tako nesto), zanima me da li bi te tri ploce se mogle spojiti na tu jednu plocicu sa regulatorima, tj da da li se tu treba jos nesto jace dodavati. Uostalom i ako ne treba kako bih ja to sve mogao napraviti, ako imam samo solarne plocice? Mozda sam ja sve ovo pogresno shvatio, pa ako mi neko moze napisati kako je najpametnije da ja to uradim. Da ne filozifiram previse, imam tri bastenske lampe, htjeo bih od njih napraviti dovoljno struje da mi pokrecu neki manji plejer, tipa mp3 i sl, moze i sa baterijam moze i bez njih, i bez senzora koji se ukljucuje samo nocu. Hvala unapred
struja- Gost
Re: nastavak na peru
Lampe za bastu imaju vrlo kvalitetnu foto celiju. Na zalost, male dimenzije uvek znace i malu snagu.
Za pokretanje mp3 plejera nekoliko celija je sasvim dovoljno, naravno kad ima sunca.
Kada nema sunca, mp3 ce prazniti baterije koje su celije tokom suncanog dana punile.
Uz mali srafciger i (pazljivo) skalpel, mozes odvojiti fotoceliju od uredjaja. Potrazi izvode na fotoceliji i povezi ih na red (serijski).
Naravno da treba voditi racuna o polaritetu (plus jedne na minus druge, plus druge na minus trece...) i na krajevima ces pri suncanom danu izmeriti napon.
Da ponovim, male dimenzije znace malu snagu.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|